Aynı dosya uzantısındaki excellerden veri alma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

selis

Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Arkadaşlar herkese selamlar,

Benim ekte paylastıgım bir excelim var ( proje ihtiyacları isimli ) bu excele aynı dosya uzantısında bulunan tüm dosyaların( 1,2 olarak verilen exceller gibi ama tabi sayısı cok) aynı hucre fakat farklı satır olabilir degerlerını ana excelıme ( proje ihtiyacları exceline) getırmesını ıstıyorum. Makro ile bunu nasıl yapabilirim. Şimdiden herkese teşekkürler, iyi çalışmalar..
Ana excel : proje ihtiyacları || diğer uzantıdakı exceller 1 ve 2 nolu excel
Ana exceldeki B2 Hücresine ( B3,B4 olarak devam edecek) dosya uzantısındaki diğer excellerden A8 hücresini ( a9,a10 kac tane yazılıysa ) alacak
Ana exceldeki A2 Hücresine ( a3,a4 olarak devam edecek) dosya uzantısındaki diğer excellerden B2 hücresini ( 1 değer oldugu ıcın kac tane b satırı olustuysa o kadar deger yazsın) alacak

Örnek olarak 4 hammadde ve talep_pyp yazılmıstır proje ıhtıyacları excelıne..

Ekli dosyalar

Hocam kodu boyle belkı daha anlasılır olmustur, ancak burda 1 2 diye attıgım excellerin ısmı farklı ve 2 tane degıl daha fazla normalde, bu kod suanda ıstedıgım ıslemı yapıyor ama sadece 2 excel ıcın onu daha fazla excel oldugunda da alması ıcın nasıl duzenlemem gerekır?
ana excel proje takıp ısımlı excel
1 2 olarak verılen exceller verı alınacak exceller.

Günaydın.. Evet, böyle daha iyi oldu :)

2 satır kodunuzu iptal ettim.. aşağıda tek tırnakla başlayanlar
1 satırın yerini değiştirdim
1 satırda kendimden yazdım.

CPP:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(32 satır)

Kod:
(10 satır)
Günaydın hocam
Bu kısım kalıyor degıl mı?

Hocam dosya ısmı genellıkle 10000015-45 gibi isimlerde. numerık kabul etmıyor sanırım text yapabilir miyiz orayı

Bu ifade numeric değil tabi.. Siz dosya isimleri 1, 2, 3 gibi dediğiniz için o şekilde kurgulandı. Dosyanın ilk karakteri numeric ise işlem yapacak şeklinde yukardaki kodu değiştirdim. İlk kodu tekrar kopyalayıp denermisiniz.

O durumda kendi kendini açmaya çalışabilir, problem olur. Eğer açmaya çalıştığı dosya adı kendi isminden farklıysa aç şeklinde kodu değiştirim ( if dosya<>thisworkbook.name & ".xlsm"). İlk kodu tekrar kopyalayıp denermisiniz?

Kod:
(45 satır)
Hocam boyle calıstı sadece tek eksıgım suanda ekte paylasıtıgım dosyalarda A sütunundaki verileri alıyor ama bosluklar oldugunda onları almıyor, altındakı her boslugu bır ustundekı yazanı alarak nasıl yapabilirim?

Sarı ıle dolgu ile gosterdıgım yerın ornegın a12 yı a13 ve a14 e kopyalasın.

Ekli dosyalar

Sn Selis, iç taraftaki döngüden 2 satır iptal edip 1 satır ilave ettim.. Döngünün kodunu aşağıdaki gibi değiştiriniz. Test etmedim ama çalışması lazım.

ASPNET:
(19 satır)

Hocam şöyle bir sorun oldu aşagıdakı kodda, örnegın en sonda bosluk varsa sadece 1 tanesını aldı ekte dosyaları ekledım. -04 uzantılı dosyada unp80 altında ıkı bosluk var sadece bırını almıs hocam.

Ekli dosyalar

Merhaba. İlave sütun gelmiş, malzeme kodu 1. sütundan 2. sütuna kaymış.

If ana.Cells(ss1, 1) = "" Then ana.Cells(ss1, 1) = ana.Cells(ss1 - 1, 1) satırı yanlış çalışıyor.. Bu artık 2. sütunda..

Önce 2. sütünün değerini yazdırın, sonra yukardaki kontrolü 2. sütündan yapacak şekilde değiştirin

ana.Cells(ss1, 2).Value = veri.Cells(i, 1).Value '<-- bu satır üste çıkacak
If ana.Cells(ss1, 2) = "" Then ana.Cells(ss1, 2) = ana.Cells(ss1 - 1, 2) '<- 1 olan yerler 2 yapıldı..

ana.Cells(ss1, 2).Value = veri.Cells(i, 1).Value '<-- bu satır üste çıkacak
bir satır mı üste cıkacak hocam?