Verileri Tarih Aralığına Göre Benzersiz Olarak Filtreleme

Verileri Tarih Aralığına Göre Benzersiz Olarak Filtreleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fledermaus

VIP Üye
Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
İngilizce
Herkese Merhabalar.

Ekteki örnek dosyamda C sütunundaki dosya numaralarını E7 hücresinden itibaren benzersiz olarak listelemekteyim.

Fakat bu listeye ek olarak E5 ve F5 hücrelerindeki tarihleri de eklemek istiyorum.

Buna göre F7 hücresinde doğru sonucu almak için formülü nasıl revize eklemeliyim ?

Yardımlarını için herkese şimdiden çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Çözüm
.......
Bu formüle "C" sütunundaki verilerin içerisinden sadece "C" ile başlayanları filtre demek istesem nasıl bir ekleme yapmama gerekir acaba ?
.................

Formülü şöyle değiştirerek olur.
Ben SOLDAN 2 karakterinin CC olması koşulu ekledim. .........*(SOLDAN(C8:C204;2)="CC")) .....
Bu kısımda, alınacak karakter adetini ve buna göre SOLDAN alınacak METİN'i istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
Kod:
(1 satır)

Bu şekilde yapabilirsiniz. 204 olan satırlara kendi son satır formülünüzü uyarlarsınız.

Excel'i İngilizce olarak kullandığınızı sonradan fark ettim.
FİLTRE = FILTER
BENZERSİZ = UNIQUE

Bu sitede en sevdiğim alan olan Türkçe İngilizce Excel Formülleri kısmından tüm fonksiyonların da Türkçe ve İngilizce isimlerini bulabilirsiniz.

Son olarak, Excel 365 Beta Insider iseniz;
Kod:
(1 satır)
şeklinde kullanarak son satır falan uğraşmanıza gerek kalmaz.

KIRPARALIĞI = TRIMRANGE

@Qene merhaba,

Formülasyon için çok teşekkür ederim. Ancak Beta insider olmadığım için (Trimrange kullanamıyorum) #AD# hatası veriyor.

Başka bir yolu yok mudur ?

Teşekkürler,

Rica ederim. İlk verdiğim formül aynı şeyi yapıyor zaten. TRIMRANGE, sadece veri aralığını elle ya da INDEX, MATCH ile seçmek gibi fantezilerin kolaylaştırılmasını sağlamaktadır. Zamanla o da kalıcı hale gelince kullanabilirsiniz. Şimdilik ilk verdiğim formül işinizi görecektir.

İyi çalışmalar

@Qene çok teşekkür ederim.

Yorgunluktan ilk formülü farkında bile değilim. Peki bir şey daha sorsam size.

Bu formüle "C" sütunundaki verilerin içerisinden sadece "C" ile başlayanları filtre demek istesem nasıl bir ekleme yapmama gerekir acaba ?

( Paylaşılan dosyadaki veriler içerisinde "C" den başka bir harf ile başlayan veri yok ama öyle farz edersek.)

Saygılar,

Rica ederim. Excel fonksiyonlarınızın listesinde REGEXTEST var mı? Boş bir hücrede, =REGEXTEST yazınca çıkıyor mu?

Ne yazık ki fonksiyonlarım arasında yok.

1733001499660.webp

Kod:
(1 satır)

Sizin istediğiniz gibi olsun formül. İngilizce adlarını tekrarlamıyorum.

.......
.................

Formülü şöyle değiştirerek olur.
Ben SOLDAN 2 karakterinin CC olması koşulu ekledim. .........*(SOLDAN(C8:C204;2)="CC")) .....
Bu kısımda, alınacak karakter adetini ve buna göre SOLDAN alınacak METİN'i istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Kod:
(1 satır)

Çözüm
@Quene çok teşekkürler.

Hocam 10 no'lu mesajınızdaki formülde benim için kullanışlı.

Peki 9 no'lu mesajınızdaki 9^99 formülde tam olarak neyi ifade etmektedir?

Sadece yazılma mantığını anlamak için soruyorum.

Saygılarımla,

Aman diyeyim, ben buradaki üstatların yanında hocalık falan.. Onlardan öğrendiğim ve yapabileceğim bir konu olduğu için cevapladım.
"ZZZ" hücre biçimi "Metin" şeklinde olan içeriklerde kullanılır, 9^99 ise sayısal olanlarda. CC.. metin olduğu için onda "ZZZ" kullandım. Tarih değerleri sayısal nitelikte olduğundan, Arama değeri olarak 9^99 kullandım. Bu kullanımları da buradan öğrendim. Öğrendiğim hocamız ise @52779 du.

@Qene çok teşekkür ederim. :)

Tabii ki üstadlar var iken biz ancak fikirlerimizi paylaşabiliriz son sözü elbette her zaman onlar söylerler.

Ellerinize sağlık. Tekrardan çok teşekkürler,

Saygılarımla,

Rica ederim. Konu sizin için sonlandıysa çözüm olarak işaretleme yaparsanız sanırım site yöneticilerinin hoşuna gidecektir.

Mantık; muhtemel EN BÜYÜK değerin kullanılmasıdır.
Büyük derken kastım, değerleri ARTAN (metin ise A-Z) sıraladığınızda en sonda olabilecek muhtemel en büyük değer.

-- Excel'in sayı duyarlılığı 15 basamak, 16 veya daha fazla basamaklı sayıları yazsanız da excel 16 ve davamı basamaktaki rakamları SIFIR olarak dikkate alır ve BÜYÜK-KÜÇÜK karşılaştırması açısından 999.999.999.999.999.123 ile 999.999.999.999.999.000 arasında bir fark yoktur,
her iki sayı da 999.999.999.999.999.000 olarak değerlendirilir. 9^99 excel açısından büyükten de büyük, 20 basamaklı bir sayıdır.

-- Excel açısından en büyük tarih halen 31.12.9999.
Tarih olarak biçimlendirilmiş bir hücreye 31.12.9999'dan büyük bir tarih veya
31.12.9999'un sayısal karşılığı olan 2.958.465'ten daha büyük bir değer yazamazsınız.
Mesela A1 hücresine 31.12.9999 tarihini yazın, A2 hücresine ise =A1+1 formülünü uygulayın.
Sonucun 01.01.10000 olmasını beklersiniz ancak formül sonucu HATA verecektir.

-- "ZZZ" de METİN alanı için kullanılabilir ve A-Z sıralama yapıldığında sonda olacağı belli olan bir metin olduğu için kullanılır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...