Tablodaki Verileri Ayırma

Tablodaki Verileri Ayırma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kerimcml
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kerimcml

VIP Üye
Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Bir excel eklentisi yaptım. Kod hem 365 versiyonunda hem 2016 versiyonunda çalışabilir durumda. Örnek dosyada ham veriyi "böyle olmasını istiyorum" istiyorum sayfasındaki hale getirmek için aşağıdaki vba kodunu kullanıyorum. Ancak sonuç "böyle oluyor" sayfasındaki gibi çıkıyor. Nasıl bir düzenleme önerirsiniz? Yapmak isteğim şey C sütunundaki verileri örneğini verdiğim gibi aynı sayfada G, H, I, J, K, L, M sütunlarında ayırmak, daha sonra tüm veriyi tablo haline getirerek sırasıyla "EKLEYEN BİRİM, YIL, ESAS, TARİH VE YEVMİYE" sütunlarına göre sıralı olacak şekilde ayarlamaya çalışıyorum. Farklı yöntem öneriniz veya mevcut kodda düzeltme öneriniz var mı?

VBA:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(239 satır)

Ekli dosyalar

HAM sayfasındaki verileri 5 sütundan oluşmaktadır. Diğer sayfalarınızda ise sütun sayısı artıyor.
Buradaki şartları yazarsanız, çözüm üretmek belki daha kolay olabilir.

Sayfalar yapmak istediğim şeyin anlaşılması için oluşturulmuştur. Elimdeki dokümanların tamamı ham sayfasında olduğu gibidir ve tek sayfadan oluşmaktadır. Kodu çalıştırdığımda yukarıda belirttiğim gibi "... C sütunundaki verileri örneğini verdiğim gibi aynı sayfada G, H, I, J, K, L, M sütunlarında ayırmak," ve bu işlemi kodun bu haliyle zaten yapıyorum. Ancak "Regex" patternlerinde takılıp kaldım.
Mesela kodun ilgili kısmını
VBA:
(1 satır)
şeklinde yaparsam
VBA:
(1 satır)
kısmında Run-Time 5020 hatası alıyorum. Sözün özü C sütununu ayırma işlemini biraz daha spesifik hale getirmek istiyorum. Verdiğim ham sayfasına ekleyeceğiniz bir butonla çalıştırırsanız demek istediğimi daha iyi anlarsınız diye düşünüyorum. İlginiz için teşekkürler.

1744050915802.webp

Yazdığınız kodlar, örnek olarak üste çıkardığım bilgilerdeki vergi dairesini istediğiniz biçimde yazdırmanızı sağlıyor mu?

resim.webp

Bazılarını yapıyor, bazılarını yapmıyor ama benim için öncelikli olan icra kısmını düzgün ayırması; ilk aşamada icra kısmını düzgün ayırırsa diğer kurum kısmını müsait zamanımda yapmaya uğraşırım.

Ekleyen Birim başlıklı H sütunu. Ancak dediğim gibi bunlar ikinci planda, hatta olmasa bile benim için çok problem değil. Önemli olan icra müdürlüğü kısmı
Ekran Alıntısı.webp

VBA:
(19 satır)

Bu şekilde Kurum isimleri sizin için yeterli olur mu?

HAM sayfasının G2 hücresine:

=KurumAyikla(C2) yazın ve aşağıya doğru çekin.

Çözüm
Emek ve zaman veriyorsunuz. Müteşekkirim.
Burada önemli olan salt kurum isimlerini cımbızlamak değil, kurum isimlerini bir standart çerçevesinde tasnif edebilmek; sizin örneğinizde güzel; örneğinizde süzgeçten baktığımda daireler aynı olmasına rağmen sytax tan dolayı farklı birimlermiş gibi değerlendiriyor. (Misal: Resim 1'de 4 Adet farklı 13. İcra Dairesi/Müdürlüğü yazıyor. Oysa bu birim gerçekte 1 tane.)
Yazdığım kodda buna bir standart getirmeye çalıştım ama başaramadım.
Bir de yeri gelecek binlerce satır veriyle çalışmak zorunda kalacağım; o yüzden kullanıcı tanımlı fonksiyonlar pratik olmayacaktır.

ekran.webp
1744055389258.webp

Rica ederim, bir şeylere fayda sağlıyorsak biz de bundan mutlu oluruz.
Ancak, hocam bu dediğiniz için sanırım binlerce seçenek olabilir.
Her il, ilçe için belki onlarca hatalı yazma seçeğini de düşünerek bir şeyler yazmanız ...
Çok zor.

Verinizden örnek:
KONYA SEL ÇUK VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ
SEL ve ÇUK şeklinde iki ayrı kelime yazılmış mesela.

Belki bir veri tabanı hazırlayarak, bu şekilde gelen verilerin karşılarına "doğru" seçeneklerini eklerseniz, istediğiniz gibi yazdırılabilir.
Farklı fikirleri olan yöneticilerimiz olursa, konuya katılım sağlayacaklardır.

Haklısınız.
Akıl akıldan üstündür, belki bir bilen çıkar diye konuyu burada yazmak ihtiyacı hissettim.
Diğer yandan formülü biraz geliştirdim.
Biri faydalanır diye ekliyorum.
Formülü kullanacak arkadaş yukarıda yazdığınız kodu bir modüle yazarak eklenti olarak kaydetmesi yeterli olacaktır.

Kod:
(1 satır)

1744056317376.webp

Verilen cevaplar sizin için makul seviyede ise, konuyu "çözüm olarak işaretle" deyip kapatmak isteriz.

İyi çalışmalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...