Soldan X Karakterin Sağdan X Sıradaki Yerini Bulma


Soldan X Karakterin Sağdan X Sıradaki Yerini Bulma isimli içerikte, bu işlemlerin nasıl yapılacağını adım adım ele alan bir yazı yer almaktadır.

Giriş​

Soldan X Karakterin Sağdan X Sıradaki Yerini Bulma isimli içerikte, metinden değer ayırma işlemlerinin adım adım nasıl yapılacağı anlatılmaktadır.

Metni ve Aranan Karakteri Belirleme​

Öncelikle A1 hücresinde bir metin ve B1 hücresinde aranan karakteri belirleyin. Metin (A1 hücresine): Ali, Veli, Hasan; Hüseyin, Osman, Tuğkan Karakter (B1 hücresine): , şeklinde yazın.

Kaçıncı Karakteri Aradığınızı Belirleme​

C1 hücresine aradığınız karakter sırasını yazın. Örneğin, 3 yazarsanız, bu metinde soldan itibaren üçüncü virgülü bulacağız.

Gerekli Fonksiyonları Kullanma​

D1 hücresine aşağıdaki formülü girin: =UZUNLUK(A1)+1-BUL("#",YERİNEKOY(A1,B1,"#",C1))
Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
Bu formül şu adımları izler: YERİNEKOY(A1,B1,"#",C1) A1 hücresindeki metinde B1 hücresinde belirtilen karakteri (virgül) C1 hücresinde belirtilen sıraya göre bulur ve o karakterin yerine geçici bir işaret koyar (bu örnekte "#"). BUL("#", ...) YERİNEKOY fonksiyonunun çıktısı üzerinde çalışır ve geçici işaretin ("#") metin içindeki yerini bulur. UZUNLUK(A1)+1-... Metnin tam uzunluğundan geçici işaretin konumunu çıkararak, aslında sağdan karakterin yerini bulmuş olur.

Formülün Sonucunu Görüntüleme​

Formül, D1 hücresinde, sağdan üçüncü virgülün metin içerisindeki soldan konumunu verecektir.

Formülü Test Etme​

C1 hücresindeki değeri değiştirerek, farklı sıralamadaki karakterlerin konumlarını test edebilirsiniz. Bu, formülün esnekliğini ve kullanışlılığını gösterir.

Dosyayı İndirme​

Adımları yapmaya üşeniyorsanız ya da başaramadıysanız, örnek dosyamızı indirebilirsiniz.
 
Üst