Esasında haklısınız Sn.
@ahmetboz
[REACTS=1,2,10,9,3,4,5,6,7,8]Ancak belirttiğiniz işlemin temelinde, paket olarak hazır durumda olan forum yazılımının
tümünü birden kullanıma açmak ya da kapamak şeklinde imkan verdiği resmini verdiğim düğme grubundan kaynaklanıyor.
Gelelim eleştirdiğiniz hususa; işaretlediğim en sağda olan düğme, belirttiğiniz işlemi yapan düğmedir (
ve maalesef benim de el alışkanlığıyla sıkça kullandığım düğme bu) . Tabi bu düğme grubu, sadece forum yöneticilerimizin değil, verdiği cevapla ilgili etki/tepki bekleyen tüm üyelerimizin kullanabileceği seçeneklerdir. Ben de; madem cevapları merak edilen/takip edilen biriyim o halde çok dalgın değilsem her cevabımda bu seçeneklerden birini mutlaka işaretliyorum.
İşte, sağ değil de onun sağındaki seçeneklerden birini kullanmak daha anlamlı sanırım, haklısınız.
Bunlardan biri de; cevabı görmek isteyen üyenin ilgili cevabın atında yer alan ve BEĞEN başlığını taşıyan alt grup TEPKİ seçeneklerinden birinin seçilmesini zorunlu tutuyor (
elbette beğenmek zorunlu değildir, grubun adı "beğen" ancak fareyle bu alanın üstüne giderseniz alt seçeneklerin olduğunu göreceksiniz). Tekrarlayayım, derdimiz üyelerimizin, sayfalarla ETKİLEŞİMde bulunması.
Bu düğme grubundan forum yönetimi olarak bizlerin beklentisi, konu sahibi dışındaki üyelerimizin sadece cevaplara erişip, bir anlamda işlerini gördükten veya meraklarını giderdikten sonra (yanlış anlaşılmazsa FAYDA sağlandıktan sonra) hemen sayfadan ayrılmak yerine birkaç saniye olsun sayfada kalmalarını ve forum sayfalarımızla etkileşimde bulunmalarını sağlamak. Bu da ExcelDestek olarak sitemizin FAYDAsı olsun diyelim.
Bu arada; üyemizin örneğin "cevabı merak ediyorum" gibi bir cevap yazmasını kesinlikle "çok saçma ... boş boş sayfayı doldurmak" gibi bir sıfatla nitelemeyiz, kimsenin böyle nitelemesini de istemeyiz. Etkileşim bizler için önemli.
Geldik gidiyoruz, bari üç-beş kişiye faydamız dokunsun diye düşünüyoruz.
Malum; ExcelDestek olarak, excel ana kategorisindeki forum siteleri camiasına dahil olalı çok uzun süre olmadı ve bu alanda kalıcı olmayı, sıradan forum sitelerinden farklı olmayı hedeflemekteyiz.
Sıradan bir forum sitesi olunacaksa bu yola neden çıkılsın, hazır bir sürü forum sitesi var zaten, elbet birinde kendimize bir yer ediniriz.
Bu alanda kalıcı/farklı olmak için neler yapabiliriz diye her daim kafa yormakta, hiçbir üyemizin sorusu cevapsız kalmasın diye 7/24 emek harcamaktayız. Zaman zaman sitemizdeki AKIŞla ilgili değişikliklere de gidiyor ve bu değişikliklerin etkilerini ölçümlüyoruz. Yayına aktif olarak başladığımız günden bu yana hep bu kalıcı olma, farklı olma düşüncesiyle hareket ediyoruz.
Bu konularda ne kadar başarılı/başarısız olduğumuz üyelerin takdirinde elbette.
Yapıcı eleştiri ve önerinizi şahsen ben dikkate alacağım (hemen başka bir seçeneği işaretleyeyim unutmadan).
Diğer üyelerimizin de bahse konu düğmeyi kullanmalarına mani olamayız elbette.
İyi çalışmalar, başarılar dilerim.
[/REACTS]