OneDrive Üzerinden Belge Görüntüleme

OneDrive Üzerinden Belge Görüntüleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fledermaus

VIP Üye
Kullanıcı
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
İngilizce
Herkese Merhabalar,

Geçtiğimiz günlerde "Hücre Üzerinden PDF Görüntüleme" adlı başlıkla Ömer Baran hocamın aşağıda paylaşmış olduğu kodlarla bu konu çözümlenmişti.

Normla şartlarda C: üzerinden yani masa üstü yada PC üzerindeki herhangi bir klasör yolu üzerinden söz konusu belgeleri görüntülemede bir problem yok.

Ancak bahsi geçen kodlar ile belgeler OneDrive üzerinden görüntülendiği için anlamsız bir biçimde "FALSE" yani kod içerisinde geçen "Aradığınız Belge Bulunamadı" mesajı alıyorum.

Öncesinde dosyanın paylaşımlı olduğu yani birden fazla kullanıcı tarafından kullanıldığı ve aranılan belgenin klasörü aynı olsa bile kullanıcıların ulaşılacak dosyaya yollarının farklı olduğunu düşünerek bu problemin olağan olduğunu düşünmüştüm ancak öyle olsa bile "PATH" yolu kullanılarak bu durum çözümlenebiliyor.

Sonuç olarak dosyayı paylaşan kişi ben olmama rağmen şu anda ne "PATH" yolu nede direk klasör yolu ile görüntüleme yapamıyorum.

Konuyla ilgili alternatif kodlar paylaşabilecek yada konuyu çözümlemek adına fikirleri olan var ise çok sevinirim.

Söz konusu kodlar ilgili sayfanın [D25:D28]) hücre aralığında geçen doküman bilgilerine istinaden ilgili hücre üzerine çift tıklama yolu ile ilgili klasörden .pdf belgesi çekerek görüntülüyor.

Yardımlarınız için herkese şimdiden çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,

Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(17 satır)

Çözüm
VBA ekranında WIEW menüsünden IMMEDIATE WINDOW'u aktif hale getirin.
Ardından kodu çift tıklama ile çalıştırın.
Dosya açılmıyorsa, VBA ekranındaki IMMEDIATE kısmında göreceğiniz metni elle kopyalayarak,
internet tarayıcısına yapıştırın. Bu şekilde elle işlem yaptığınızda dosya açılıyor mu, açılmıyor mu?

NOT: çift tıklanan hücrede boşluksuz bir metin olduğundan emin olun.

Hala sonuç alamıyorsanız DosyaYol = OneDriveYol & "/" & Range(adres).Value & ".pdf" satırındaki KESME işaretini TERS çevirerek tekrar deneyin.

Elimden gelen bu kadar.

Kod:
(4 satır)
@Ömer BARAN hocam merhaba,

Kodları denedim fakat. Hata mesajı alıyorum,

Kodları yanlış revize etmedi isem hatalar aşağıdaki gibidir

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

• IMG-20250223-WA0007.webp
    IMG-20250223-WA0007.webp
    27.8 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG-20250223-WA0006.webp
    IMG-20250223-WA0006.webp
    32.3 KB · Görüntüleme: 27
YOL bilgisinde ...... olmaz.
Belgeyi açın ve ADRES ÇUBUĞUndan elle KOPYALAyıp,
kodda ilgili yere, ÇİFT TIRNAK arasına bu bilgiyi yazın.

OneDrive üzerinden daha evvel işlem yapmış değilim, sonuç alınabilir mi onu da bilemiyorum.

Açıkçası ben olayı, sizin bilgisayarınızda kayıtlı ve OneDrive'a dahil bir klasördeki bir belgeden bahsedildiğini düşünmüştüm.

@Ömer BARAN

...... kısmını ben firma ismi olduğu için bu şekilde yazmıştım hocam.

Mesela aşağıdaki kod ile userform üzerinden listbox da listelenen bir veriyi buton ile benzer yol üzerinden görüntüleyebiliyorum.

Ama konu içerisindeki kodlar ile yapamıyorum. Onedrive yolu herşeyi mantığı klasör hariç aynı. Ama açmıyor.

Kod:
(15 satır)

Saygılarımla,

On Error GoTo hata (Cancel = True satırından hemen sonra)
ve
hata: (End Sub satırından hemen önce)
satırlarını ekleyerek deneyin o zaman.

Verdiğiniz son kod ile işlem gerçekleşiyorsa sorun olmaması gerekir.

Hocam kodları söylemiş olduğunuz şekilde aşağıdaki revize ederek değiştirdim. Ama bu sefer de belki bulunamadı mesajını alıyorum.

Hocam bu arada yanlış anlaşılmamak adına tekrar etmek isterim ki bir önceki mesajında paylaşmış olduğum kod başka bir dosya da çalışan kod. Tek farkı söylemiş olduğum gibi userformda listbox üzerinden açıyor. Ve verileri aynı onedrive dan bakarak açıyor.

Saygılarımla,

Kod:
(18 satır)

VBA ekranında WIEW menüsünden IMMEDIATE WINDOW'u aktif hale getirin.
Ardından kodu çift tıklama ile çalıştırın.
Dosya açılmıyorsa, VBA ekranındaki IMMEDIATE kısmında göreceğiniz metni elle kopyalayarak,
internet tarayıcısına yapıştırın. Bu şekilde elle işlem yaptığınızda dosya açılıyor mu, açılmıyor mu?

NOT: çift tıklanan hücrede boşluksuz bir metin olduğundan emin olun.

Hala sonuç alamıyorsanız DosyaYol = OneDriveYol & "/" & Range(adres).Value & ".pdf" satırındaki KESME işaretini TERS çevirerek tekrar deneyin.

Elimden gelen bu kadar.

Kod:
(18 satır)

Çözüm
OneDrive makro kullanımında oldukça sorunlu.
Devre dışı kullanıp, işiniz bitince devreye alarak eşleştirme yapmanızı öneririm.
Ama orada da sorunlar var.
Sözün özü ben kullanmıyorum makrolu çalışmalarda, tavsiye de asla etmem.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...