Kullanıcı
- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
Selamlar dostlar,
Umarım herkes iyidir.
Sorumu kısaca özetlemek istiyorum.
S...binden.com gibi bir siteden veri çekiyorum. Fakat yazdığım kodları sürekli kopyalayıp, numaralarını değiştirmem gerekiyor.
İşimi hallediyorum ama kodları kopyalayıp, değiştirip yapıştırmak çok yorucu hale geldi.
Sadece işimi hızlandırmak istiyorum.
Site url'si sabit.
Url'den sonra gelen her bir / işaretinden sonra yeni bir sayfa ismi, yani link var.
Aşağıdaki örnek kod'da olduğu gibi " / satılık"," / kiralık" ,"/arsa" vb. gibi.
Şu an, her bir link için liste ve listeler kelimelerinin yanına 1-2-3-4...-250..... gibi sayılar yazmam gerekiyor.
Ne kadar link ile işim var ise o kadar sayı yazmalıyım.
- satılık = liste1 - listeler1
- kiralık =liste2 - listeler2
- arsa =liste3 - listeler3
İşin özünde yazdığım uzun makro kodunu kısaltmak ve kolaylaştırmak istiyorum.
Bunu bir kod ile tek bir seferde yapmak mümkün ise yardımlarınızı rica ediyorum.
Web harvy kullanarak ihtiyacım olan tüm linkleri çektim.
Aşağıda yazdığım örnek kodlarda her bir link, kendi kodları ile birlikte tek tek yazılı durumda.
Vba'ya tek seferde bütün linkleri verip, kopyala değiştir yapıştır yapmadan, tek sefer yazacağımız bir kod ile veriyi çekebilir miyiz?
Yazdığım ve çalışan kodlarım şu şekilde;
Umarım herkes iyidir.
Sorumu kısaca özetlemek istiyorum.
S...binden.com gibi bir siteden veri çekiyorum. Fakat yazdığım kodları sürekli kopyalayıp, numaralarını değiştirmem gerekiyor.
İşimi hallediyorum ama kodları kopyalayıp, değiştirip yapıştırmak çok yorucu hale geldi.
Sadece işimi hızlandırmak istiyorum.
Site url'si sabit.
Url'den sonra gelen her bir / işaretinden sonra yeni bir sayfa ismi, yani link var.
Aşağıdaki örnek kod'da olduğu gibi " / satılık"," / kiralık" ,"/arsa" vb. gibi.
Şu an, her bir link için liste ve listeler kelimelerinin yanına 1-2-3-4...-250..... gibi sayılar yazmam gerekiyor.
Ne kadar link ile işim var ise o kadar sayı yazmalıyım.
- satılık = liste1 - listeler1
- kiralık =liste2 - listeler2
- arsa =liste3 - listeler3
İşin özünde yazdığım uzun makro kodunu kısaltmak ve kolaylaştırmak istiyorum.
Bunu bir kod ile tek bir seferde yapmak mümkün ise yardımlarınızı rica ediyorum.
Web harvy kullanarak ihtiyacım olan tüm linkleri çektim.
Aşağıda yazdığım örnek kodlarda her bir link, kendi kodları ile birlikte tek tek yazılı durumda.
Vba'ya tek seferde bütün linkleri verip, kopyala değiştir yapıştır yapmadan, tek sefer yazacağımız bir kod ile veriyi çekebilir miyiz?
Yazdığım ve çalışan kodlarım şu şekilde;
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(31 satır)