- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
Makro üstadlarım merhaba,
Formüller yardımıyla yaptığım koşullu biçimlendirmede araya satır kopyala yapıştır yapınca aksaklıklar yaşıyorum.
Bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var.
Yapmak istediklerim 2. satırdan son dolu satıra (yardımcı sütun kullanılmadan);
Formüller yardımıyla yaptığım koşullu biçimlendirmede araya satır kopyala yapıştır yapınca aksaklıklar yaşıyorum.
Bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var.
Yapmak istediklerim 2. satırdan son dolu satıra (yardımcı sütun kullanılmadan);
- B sütunundaki verilere göre satırlarda sadece tek renk ve dolgusuz olacak şekilde gurupsal renklendirmek. (Ben bunu K sütununu yardımcı sütun olarak kullanarak yaptım.)
- F sütununda yer alan hücredeki tarih 27.07.2021 tarihinden büyükse J sütununun ilgili hücresine "AHM'DEN" yazdırmak.
- C, D ve I sütununda yinelenen hücreleri vurgulamak.
- G sütunundaki bir hücrede tarih var ise o satırı gri renklendirip tablonun sonuna taşımak. (Bu durumda 1 numaralı biçimlendirme iptal olacak ama 2 numaralı biçimlendirme aktif görevine devam edecek)
- Bazı durumlarda satırdaki font rengini değiştiriyorum. (örnek: 18. satır) Mümkünse makro bu font renklerimi etkilemeyecek.
- Bu madde o kadar önemli değil, olmasa da olur. 4. maddeye göre sona taşınan satırlar kendi aralarında G sütununa göre Eskiden Yeniye şeklinde tablonun sonunda sıralanacak.
Ekli dosyalar