Kullanıcı
- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
Merhabalar değerli hocalarım. Ekte açıklamayı yaptım. 2 koşula göre uyan verileri listelemek istiyorum.
Ekli dosyalar
Ekli dosyalar
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
Hocam yanıt için teşekkürler. Ancak dosyayı güncellemiştim diğer sorulara bakabilir misiniz.@tukayf
Her birimde 1 ADET AMİR olacağı varsayımıyla,
şu formülü ilk hücreye uygulayıp sağa doğru kopyalayın.
Kod:İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir. (1 satır)
Hocam sanırım bende bir sorun var. Verileri sağa aldığımda formüle dikkat etmeden aynı satırdaki veriyi getiriyor.Belgenin yapısını değiştirmeniz mesele değil.
Formüldeki $ işaretlerinin yerlerine dikkat ederek ilgili alan adreslerini kullanmanızın yeterli olması gerekir.
Adı soyadı: $B$2:$B$30
Birim: $G$2:$G$30
Görevi: $H$2:$H$30
bunları asıl dosyadaki alan adreslerine göre değiştirirsiniz.
Başlık satırı 1'inci satırda olduğundan SATIR($H$2:$H$30)-1 sonda -1 var.
Verileriniz 2'nci satırdan değil, diyelim 10'uncu satırdan başlıyorsa (ilk 9 satır başlık alanı)
yukarıdaki alan bilgilerini doğru yazdıktan sonra, SATIR(....)-1 deki -1 kısmını -9 olarak değiştirin.
Alttaki kırmızı boyalı alanlar üstte yazana göre isim getirmek istiyorum. Üstteki kırmızı boyalı alanlara ise L2 de yazan gruba göre göre veri doğrulama yapmak istiyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.Sorunlu dosyayı ekleyin bakayım.
Ekli dosyalar
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
Evet hücre birleştirmeTİM kelimesini görünce eski bir dosyanız aklıma gelir gibi oldu.
Hem hücre birleştirmelerine dikkat etmemişsiniz, hem de aranan kelime "Tim Amiri" değil "AMİR" olmalı.
Kod:İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir. (1 satır)
İki kritere göre toplam aldırma
|
|
İlgili Aydaki Kritere Göre Tatil Günlerini Bulma
|
|
İki Cümle Arasındaki Kritere Uygun Bölümü Getirme
|
|
![]() |
Kaydır ile iki kritere göre sıralama
|