hakki83

Hücreleri düzenlemeye silmeye karşı kilitleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hakki83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tüm hücreler seçilir, Hücre Biçimlendir -> Koruma sekmesinden Kilitli tiki kaldırılır.
Daha sonra B1:J1 seçilir ve aşağıdaki gibi hücreler kilitlenir.

1634768290168.webp

Şerit Menü -> Gözden Geçir -> Koru grubundaki Sayfayı Koru simgesi tıklanır.
Aşağıdaki gibi açılan pencereden uygun ayar seçilir.

1634768395092.webp

Sayın hocam emeğinize sağlık, denedim fakat olmamıştı maalesef, zira o başlık kısmına çift tıklayarak çalışan sıralama kodları hata veriyor hücreleri kilitleyince. Sanıyorum farklı bir çözüm bulamayacağım. .
Teşekkürler

Basit diye düşünülse de soruların örnek belgeler üzerinden sorulmasında yarar var.

Her neyse aşağıdaki kodu sayfanın kod bölümüne yapıştırın.
Sayın @Admin 'in belirttiği gibi şifre kullanarak (sayfa koruma şifresinin "123" olduğunu varsaydım) sayfa koruması uygulayın.

Koddaki MsgBox.... satırının yerine, sıralama kodlarını yazabilir/
VBA:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(8 satır)

Basit diye düşünülse de soruların örnek belgeler üzerinden sorulmasında yarar var.

Her neyse aşağıdaki kodu sayfanın kod bölümüne yapıştırın.
Sayın @Admin 'in belirttiği gibi şifre kullanarak (sayfa koruma şifresinin "123" olduğunu varsaydım) sayfa koruması uygulayın.

Koddaki MsgBox.... satırının yerine, sıralama kodlarını yazabilir/
VBA:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(8 satır)
Sayın Ömer Baran hocam biraz işe yaradı gibi, örnek dosya göndereceğim. Olabilirse güzel olur, olmazsa da sağlık olsun.

Ömer Baran hocam
Verdiğiniz kod gerçekten işe yaradı fakat benim diğer kodlarla çakıştı. Bilmiyorum bu da çözülebilir mi?

(Hücrelere 1 rakamı girince hata veriyıor.)

Ekli dosyalar

@hakki83

Sayfa şifreli korumaya alındığına göre; Worksheet_Change kodunda
If Intersect.... Exit Sub satırının altına Activesheet.Unprotect "123" diye bir satır ve
alt taraftaki 2 adet End If satırının arasına da Activesheet.Protect "123" diye bir satır eklemeniz gerekiyor.

.