Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
-- Diğer hesaplamaları kontrol etmedim.
-- Mevcut hatayı gidermek için kodda yer alan aşağıdaki satırında 6 sayısını 7 olarak değiştirin. Çünkü ilgili veri F değil G sütununda.
Hatırlatmalar:
1- Örnek belgede yok ama uygulanacak amortisman oranı %50'yi geçmemek üzere normal amortisman oranının iki katıdır.
Kodda %50'lik sınır kontrolü göremedim.
2- Enflasyon düzeltmesi işleminde katsayıların 5 basamak yuvarlama işlemini yok sayarsak,
amortisman hesaplarında yuvarlama işlemi yapılmamalıdır. Yuvarlama işlemi kanaatimce sadece, ilgili hesap grubuna ait amortisman muhasebe kaydı yapılırken toplam tutarlar üzerinden muhasebe tarafında yapılmalıdır.
3- Amortisman hesaplama işlemini cari yılda kesmek daha doğru olmaz mı?
Malum enflasyon düzeltmesi nedeniyle tutarlar sabit değil.
4- VBA tarafındaki ROUND işleminde hatalı sonuçlar alınabilmektedir. Ben olsam güvenmem/kullanmam.
İşlemleri VBA tarafında yuvarlama olmadan yapıp, muhasebe kaydı oluştururken excel sayfası üzerinde
hesap grubuna ait toplamlar için sayfa üzerinde YUVARLA işlevini kullanmak daha doğru.
Meslek mensubu olarak KURUŞ'ların peşinde olunduğuna göre tedbirli olmakta yarar var.
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
Belirttiğim gibi hesaplamaları incelemedim.
En fazla %50 olması durumu sadece "ömür"ün 2 veya 3 yıl olması halinde devreye gireceği aşikar zaten.
Diğer türlü; oran x 2 her zaman zaten %50'den az olur.
ORAN şu satırda:
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
Hocam giriş yılından sonraki hesaplamayı hatalı yapıyor. ilk yıldan sonraki hesaplamalarda ilk yıl eksik hesaplamış olduğu 10 aylık amortismanı hesaplamış gibi hesaplama yapıp düşmesi gerekiyor. Giriş yılında eksik kalan tutarı en son yıla eklemesi gerekiyor. Burada yardımcı olabilir misiniz.Hocam eklediğim dosyanın içinde örneği de koydum.İlginiz için teşekkürler
Yanlış sütundan veri alma dolayısıyla ortaya çıkan sorun giderildi. Yani aslında açılış mesajındaki soru çözüldü.
Yuvarlama konusuna dikkatinizi çektim (hele yıllık / 12 sonucunu 2 hane yuvarladıktan sonra çıkan sonucu ay sayısıyla çarpınca istenilen sonuca ulaşılamayacağı zaten belli bence çünkü AYLIK = YUVARLA(YILLIK/12;2), ardından AYLIK x 11 sonucu istenilene göre kuruş farkı çıkarır)
ORAN konusundaki üst sınırı söyledim.
Daha evvel de belirttim, hesaplamalarla/işlemlerle ilgilenmedim.
Koda göre; 1'inci yıl NORMAL, sonraki yıllar AZALAN BAKİYELER yöntemi kullanılıyor (nedenini anlamadım).
Bu 1 sayısının okunacağı (anlaşılacağı) bir hücre filan da yok sanırım.
Hocam kodu yapay zekada yapmaya çalışıyorum.Sizin fikirlerinizle ilerlemeye çalışıyorum.Sizin çalışma sayfasına ekleme yapma imkaniz var ise düzenler iseniz sevinirim.İlk yılda azalan olarak kodu revize edebilirseniz çok iyi olur hocam teşekkürler
Merhaba,
konu için katkı sağlamak gerekirse
-- normal amortisman usulüne göre amortisman ayrılmasına başlandıktan sonra bu usulden dönülemez.
Ancak,
--azalan bakiyeler usulüne göre amortisman ayrılmaya başlandıktan sonra normal amortisman usulüne geçilebilir.
Söz konusu ATİK, binek oto ise ilk yıl kıst amortisman kaçınılmaz.
YAPAY ZEKA'ya kod yazdırmak elbette bir tercihtir ve saygı duyulur, lafımız yok.
Ancak, orada yazılan kodun revize edilmesi isteği bence doğru değil.
Şu hata nasıl düzelir gibi bir içerikle, açılış mesajındaki gibi soru elbette olur ama kodu bütün olarak elden geçirilmesini istemek anlamlı değil.
Kodu YAZAN düzeltmelidir, ya da sil baştan kod oluşturulmalıdır.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.