Excel dosyası · XLSM

Cümleleri Baş Harflerine Göre Kısaltma

1 sayfa 10 formül 22 KB 68 görüntülenme
A1 fx =HÜCRE("dosyaadı")
SatırABC
1cumleleri_bas_harflerine_gore_kisaltma.xlsm
2
3
1 sayfa Sayfa1

Bu içerik «Cümleleri Baş Harflerine Göre Kısaltma» başlıklı bir makro içerebilen Excel çalışma kitabıdır (XLSM). Tek çalışma sayfasından (Sayfa1) oluşur. Toplam 17 dolu hücre ve 10 formül barındırır — birkaç formülle kurulmuş sade bir örnek.

Şablonun çalışması temelde şu fonksiyonlarla kurulmuştur: BİRLEŞTİR (CONCAT), EĞER (IF), SOLDAN (LEFT), METİNAYIR (TEXTSPLIT) ve BÜYÜKHARF (UPPER). BİRLEŞTİR metinleri/aralıkları birleştirir, EĞER koşula göre farklı sonuç döndürür, SOLDAN metnin solundan karakter alır, METİNAYIR metni ayraca göre böler ve BÜYÜKHARF metni büyük harfe çevirir.

Şablonu kendi verilerinizle doldurarak kullanabilir, içindeki formül mantığını öğrenerek kendi çalışmanıza taşıyabilirsiniz. Bu dosya, 13.441 dosyalık ExcelDepo Arşivi kapsamındadır.

Aynı kökten

Benzer dosyalar

Tüm dosyalar