Excel Formül Sorusu Sor

Bir Excel formülüne dair sorunuz varsa, bu alanı kullanarak bize iletin.

Excel Makro Sorusu Sor

Bir Excel VBA koduna dair sorunuz varsa, bu alanı kullanarak bize iletin.

Genel Excel Sorusu Sor

Excel'in ön sayfasındaki FORMÜL haricinde olan sorularınızı buradan sorabilirsiniz.
Rastgele Dinamik Gruplar Oluşturma dosyası, Excel 365 fonksiyonları ile dinamik yapıda grup oluşturmanın nasıl yapılacağını öğretmektedir.

Rastgele Dinamik Gruplar Oluşturma-1.png


Eşit Sayıda Rastgele Çalışan Grupları Oluşturma dosyamızda, eşit sayıdaki grupların nasıl oluşturulacağını işlemiştik. Bu dosyamızda ise bölündüğünde tam sayıya eşit olmayan toplam kişileri gruplandırmayı işledik.

Dosyamızın A ve B sütunlarında Sıra Numarası ve İsimler bulunmaktadır. Burada toplam 23 kişilik bir liste oluşturulmuş ve 5'erli gruplar kurmak istenilmiştir. Lakin 23 kişilik bir listenden 5'erli grup oluşturmak mümkün olmayacağ için 3 grup 5 kişiden, geriye kalan 2 grup ise 4 kişiden oluşacaktır. Burada önemli hususlardan biri de, grupların sayılarının hep ilk 3 grupta 5, diğer 2 grupta 2 olmasının önüne geçilmiştir.

İki ayrı Dinamik Excel formülleri kullanarak grupların isimlerinin ve kişi listelelerinin otomatik olarak üstteki kuralar göre oluşturulması sağlanmıştır.

Excel 365 versiyonlarına sahip olmayan üyelerimiz içinde, Geleneksel Excel Formülleri ile Yardımcı Sütun kullanılarak aynı işlem gerçekleştirilmiştir.

Üyelerimizin faydalanması temennisiyle.

Bu Dosyada Kullanılan Özellikler

  • Beğen
Tepkiler: bakicelik99
Resul Kurt Danışmanlık

Son incelemeler

Muhteşem bir eser, elinize sağlık hocam.
Geri
Üst