Satır ve Sütunları Dondurma

Excel'de fare ile ya da ok tuşları ile aşağı doğru indiğinizde, aşağıdaki resimde göreceğiniz gibi üstteki satırlar otomatik olarak kaybolur.

bolmeleri-dondur.webp


En üstte bulunan satır ya da satırların sabit kalmasını istiyorsanız;

Görünüm sekmesinden, Yakınlaştır grubundaki Bölmeleri Dondur butonuna basıp, aşağı doğru açılan pencerede Üst Satırı Dondur demelisiniz.

ust-satiri-dondur.webp


Not: Bu işlem sonucunda sadece 1. numaralı satır sabitlenecektir.

Eğer sadece 1. satırı değil birden fazla satır sabitlemek istiyorsanız; sabitlemek istediğiniz satırın olduğu ilk hücreyi seçip, Görünüm sekmesinden, Yakınlaştır grubundaki Bölmeleri Dondur butonuna basıp, aşağı doğru açılan pencerede Bölmeleri Dondur demelisiniz.

bolmeleri-dondur_1.webp


Sütunları Dondur

İkinci olarak, dondurabileceğiniz bir satır yok ama çok fazla sütuna sahip bir tablonuz var ve sağa doğru gittiğinizde yine solda kalan sütunların kaybolduğunu göreceksiniz.

sutunlar-gizleniyor.webp


Üstteki resimde göreceiniz işlemi yaptığınızda A sütununun sabit kalmasını istiyorsanız;

Görünüm sekmesinden, Yakınlaştır grubundaki Bölmeleri Dondur butonuna basıp, aşağı doğru açılan pencerede İlk Sütunu Dondur demelisiniz.

ill-sutunu-dondur.webp


Not: Bu işlem sonunda sadece A sütunu sabitlenecektir.

Eğer sadece A. sütuınunu değil birden fazla sütunu sabitlemek istiyorsanız; sabitlemek istediğiniz sütunun olduğu ilk hücreyi seçip, Görünüm sekmesinden, Yakınlaştır grubundaki Bölmeleri Dondur butonuna basıp, aşağı doğru açılan pencerede Bölmeleri Dondur demelisiniz.

birden-fazla-sutun-dondur.webp


Yararlı olması temennisiyle...
 
Geri
Üst