-
OrkmesB 31 Ocak 2019Excel'in MUTLAK fonksiyonunu kullanarak, bir negatif sayıyı kolayca pozitif hale getirebileceğinizi biliyor muydunuz?
A2 hücresinde -525,52 şeklinde bir değer olduğunu varsayalım.
B2 hücresine, =MUTLAK(A2) yazdığınızda, sonucun 525,52 şekline döneceğini göreceksiniz.
Not: Pozitif olan rakamlar aynen korunur.
Eğer bir aralıkta yer alan ve birden fazla negatif sayıyı, tek seferde ve bir kereye mahsus pozitif değere sayıya dönüştürmek isterseniz:- Boş bir hücreye -1 yazın ve -1 sayısının yer aldığı hücreyi kopyalayın.
- Dönüştürmek istediğiniz negatif sayıları fareniz ile seçin.
- Özel Yapıştır -> Değerler -> Çarp deyin.
-
OrkmesB 26 Ocak 2019Bir çalışma kitabına farklı cihazlardan erişebilmek, çalışma kitabını başkalarıyla paylaşabilmek ve çalışma kitabı üzerinde işbirliği yapmak için çalışma kitabını OneDrive’a kaydedin.
Bunun için;- Şerit Menü'den Dosya > Farklı Kaydet’i seçin.
- İş veya okul için
OneDrive - <Şirket adı> seçeneğini belirleyin. - Kişisel dosyalar için
OneDrive - Bireysel’i seçin.
- İş veya okul için
- Bir dosya adı girin ve Kaydet’i seçin.
- Şerit Menü'den Dosya > Farklı Kaydet’i seçin.
-
OrkmesB 24 Ocak 2019Bir kar marjı hesaplamanız gerekiyorsa, satış fiyatından maliyetini çıkarıp tekrardan satış fiyatına bölmeniz yeterli olacaktır.
Bunun için basit bir şekilde, üst resimdeki dosyayı referans aldığımızda; =(E5-F5)/E5 formülünü yazmanız yeterli olacaktır.
Ctrl + 1 tuşu ile hızlı bir şekilde Hücre Biçimlendirme penceresini açıp, Sayı sekmesinden Yüzde Oranı'nı ayarlayarak yüzde görünecek şekilde görünümünü de değiştirirsiniz -
OrkmesB 25 Kasım 2018Bir aralıkta yer alan rakamların hızlı bir şekilde toplamını almak için, değerlerin olduğu hücrenin en altındaki boş hücreyi seçtikten sonra, Ctrl + M tuşlarına basmanız yeterli olacaktır.
Bu işlem, hücrenize TOPLA formülünü, toplanacak verilerin olduğu alan seçilmiş olarak yazılmasını sağlayacaktır. -
OrkmesB 25 Kasım 2018Tarihleri çoğaltmanın farklı farklı yöntemleri bulunmaktadır. Herhangi bir hücreye tarih girdikten sonra, tarih değerinin üzerine tıklayıp, sağ alt köşesinden aşağı doğru çektiğinizde, tarihin arttığını görürsünüz. Burada tarih 1 gün artacak şekilde çoğaltılmaktadır.
Eğer tarihin artmasınız istemez, aynısını çoğaltmak isterseniz, bu sefer Ctrl tuşuna basılı tutarak yine hücrenin sağ alt köşesinden aşağı doğru çekebilirsiniz. Bu şekilde yaptığınızda, tarihin aynısının aşağı doldurulduğunu göreceksiniz.
Eğer tarihi varsayılan olarak 1 gün çoğaltmak değilde, ay, iş günü, yıl gibi farklı şekillerde çoğaltmak isterseniz, sağ alt köşesinden farenin sağ tuşuna basılı tutarak sürüklemek ve karşınıza çıkacak Doldurma Seçenekleri penceresinden seçeceğiniz seçenek ile istediğiniz işlemi kolayca seçebilirsiniz.