ExcelDepo

İki Kritere Göre Gruplandırma ve Sayma

İki Kritere Göre Gruplandırma ve Sayma dosyasında, benzersiz olarak iki ayrı kritere göre cinsiyet bazlı kaç çalışan olduğunun nasıl bulunacağı öğretilir.

İki Kritere Göre Gruplandırma ve Sayma-1.webp


Dosyamızda, bir gruba bağlı iki ayrı şirketin bölümlerine göre kadın erkek bazlı çalışan adetlerinin bulunması işlenmiştir. Buradaki en önemli husus, bu verilerin tek bir formülle elde edilmesidir. Üst resimde göreceğiniz dosyamızın B:G aralığında veriler bulunmaktadır. Çalışanların sicilleri, kişiler bilgileri ile hangi şirkette, hangi bölümlerde çalıştıkları ve cinsiyet bilgileri yazılmıştır. Ulaşmak istediğimiz nihai sonuç, Şirket, Bölüm ve Cinsiyete göre çalışan sayılarını listelemektir.

Normal şartlarda geleneksel Excel'de ayrı ayrı formüller ile oldukça zorlu adımlar ile ya da Özet Tablo elde edilebilecek bu sonuç, Dinamik Dizi Formülleri ile oldukça kolay bir şekilde listelenmektedir. Eğer Excel 365 kullanıcısı iseniz, dosyamızdaki yöntem ile oldukça kolay olduğunu ve sadece bir hücreye formül yazmanın güzelliğini görmüş olacaksınız.

Faydalanmanız temennisiyle.

Bu Dosyada Kullanılan Özellikler

Resul Kurt Danışmanlık

Son incelemeler

Emeğinize sağlık.
Geri
Üst