Excel Formül Sorusu Sor

Bir Excel formülüne dair sorunuz varsa, bu alanı kullanarak bize iletin.

Excel Makro Sorusu Sor

Bir Excel VBA koduna dair sorunuz varsa, bu alanı kullanarak bize iletin.

Genel Excel Sorusu Sor

Excel'in ön sayfasındaki FORMÜL haricinde olan sorularınızı buradan sorabilirsiniz.
Formüller ile Puantaj Günlerini Otomatik Oluşturma dosyamızda, seçtiğiniz ay'a ait gün sayısının otomatik olarak tek bir formülle listelenmesi öğretilir.

Formüller ile Puantaj Günlerini Otomatik Oluşturma-1.png


Puantaj takibi için ya da başka durumlarda bir açılan listeden ay adı seçip, o ay'a ait günleri yan yana yazdırmak ihtiyacımız olmuştur. Lakin her ay bir birinden farklı gün sayılarına sahip olduğu için, özellikle görselliğe önem veren kullanıcıları için boş sütunlar hoş görüntü oluşturmaz. Böyle durumların üstesinden gelmek için geleneksel Excel Formülleri ile işimiz biraz zorlaşabilir. Makro kullanmak kolaydır ama bazı kullanıcılarda bu yöntemi tercih etmezler ya da makro kullanımını kısıtı vardır.

Böyle durumlar için yeni nesil Excel Formülleri ile geliştirdiğimiz bu dosyayı kullanarak artık sorun yaşamayacaksınız. Üstte 3 ayrı ay'ı birleştirip aldığmız ekran görüntüsü dosyanın nasıl çalıştığını göstermektedir. Hangi ay'ı seçerseniz, ekranda sadece o ay'a ait gün sayısı ve renkleri gelecek, boş hücrelerde veri olmayıp, renklendirme yapılmayacaktır.
Formülde kullanılan LET, SIRALI, fonksiyonları Excel 365 versiyonlarına özel fonksiyonlardır. Bu versiyon dışında çalışmaması muhtemeldir.
İhtiyacı olan üyelerimize fayda sağlaması temennisiyle.

Bu Dosyada Kullanılan Özellikler

Resul Kurt Danışmanlık

Son incelemeler

Paylaşımınız için teşekkürler hocam. OLdukça farklı alana uyarlanabilir yararlı bir örnek.
5
52779
Ben teşekkür ediyorum...
Excel365'in dökülme özelliğine güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum..
Üyelere, yararlı olmasını temenni ediyorum..
Geri
Üst