Benzersiz Olarak Listeleme ve Sayma isimli dosyada, tek bir formül ile bir listede yer alan bilgilerin benzersiz yazılıp, kaç adet olduğunun nasıl bulunacağı öğretilmektedir.

Benzersiz Olarak Listeleme ve Sayma-1.webp


Excel 365 fonksiyonları arasında belkide en yararlılarından olan BENZERSİZ fonksiyonudur. Bu fonksiyon ile birden çok geleneksel Excel fonksiyonunu kullanarak oluşturacağınız bir formülü, tek başına yazabilirsiniz. Yine dinamik yapıdaki diğer fonksiyonlar ile birlikte kullanarak ortaya oldukça faydalı sonuçlar çıkarabilirsiniz.

Dosyamızda da basit gibi görünen ama işlevsellik açısından çok önemli bir işlemi örneklendirdik. Çoğu zaman birbirini tekrar eden kayıtları, benzersiz olarak listeleme ihtiyacı duyarız. Hemen akabinde de, benzersiz olarak listelenen kayıtların kaç tane olduğunu bulmak isteriz. Bu gibi durumda ben genellikle bugüne kadar, Şerit Menü -> Veri - Gelişmiş Filtre özelliğini kullanıp kayıtları başka bir sayfaya aktarıyordum. Daha sonra ise EĞERSAY fonksiyonu ile gerçek veride kaç kez tekrarladığını buluyordum. Lakin artık bunu tek bir formül ile yapmak oldukça kolay.

Nasıl yapıldığını öğrenmek için önce Excel 365 kullanıcısı olmanız, daha sonra ise dosyamızı indirmeniz yeterli olacaktır.

Faydalanmanız temennisiyle.

Bu Dosyada Kullanılan Özellikler

Resul Kurt Danışmanlık

Son incelemeler

Faylandığım bir dosya oldu, teşekkürler.
Geri
Üst