ExcelDepo

Açılan Listeden Sayfa Seçme

Açılan Listeden Sayfa Seçme dosyasında, fazla sayfaları olan çalışma kitaplarında kullanılacak oldukça faydalı bir örnek yer almaktadır.

Açılan Listeden Sayfa Seçme-1.webp


Dosyamızda, fazla sayıda çalışma sayfaları içeren çalışma kitapları için sayfalar arasında tek tek dolaşmak yerine, tek bir açılan listeye eklenmiş sayfa isimlerini seçerek, sadece o sayfanın gösterilmesini örneklendirdik. Dosyamızda üstte göreceğiniz şekilde 4 sayfa bulunmaktadır.

Anasayfa isimli sayfada bir açılan liste yer almakta ve bu listeye gelmesini istediğimiz sayfa adları ile "Tümü" seçeneğinin yer aldığı verileri, ayarlar sayfamızda yer alan bir tablodan aldırdık. Aslında açılan listeye bir tablo yerine direk sayfa isimlerini de eklemek mümkündür ama bu dosyaya dahil etmedik.Daha sonra açılan listeden istediğiniz sayfayı seçerek, o sayfanın ve Anasayfanın dışında kalan sayfaların gizlenmesini sağladık.

Açılan Listeden Sayfa Seçme-2.webp


Sizlerde çok fazla sayfalarınız varsa, bu yöntemi kullanarak işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz. Eğer makrolarla uğraşmak istemezseniz, hızlı sayfa seçimi için aşağıdaki resimde gösterdiğim işlemi de yapabilirsiniz.

Açılan Listeden Sayfa Seçme-3.webp


Kırmızı ok ile işaretlediğim "ileri/geri" tuşlarına sağ tıkladıktan sonra tüm sayfaların olduğu liste aşağıdaki gibi açılacaktır.

Açılan Listeden Sayfa Seçme-4.webp


Faydalanmanız temennisiyle.

Bu Dosyada Kullanılan Özellikler

Resul Kurt Danışmanlık

Son incelemeler

Çok teşekkür ederim, elinize sağlık.
Geri
Üst